„Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco Catolica de Oradea a fost duminica, 20 decembrie gazda concertului extraordinar de colinde ajuns la editia a IX-a.
În prezenta a peste 750 de persoane, vestitorii Nasterii Domnului au anuntat venirea pe lume a Pruncului Isus, prin apropiata sarbatoare. Au fost prezente sase corale oradene: Corul „Schola Cantorum” al Seminarului Greco Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea, dirijor: profesor Radu Muresan; Corul Bazilicii Romano Catolice din Oradea, dirijor: profesor Kristofi Janos; Corul „Buna Vestire” al Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea, dirijor: profesor Radu Muresan; Florina si Florin Maris Hinsu, alaturi de studentii clasei de maiestrie vocala si corul Bisericii cu Luna din Oradea, dirijor: Valentin Lazar; Corul Facultatii de Arte – Departamentul de Muzica Oradea, dirijor: profesor Arnold Schneider; Corul Francisc Hubic, dirijor: Maria Irinel Bajenaru.
Alaturi de Preasfintia Sa Virgil, gazda acestui eveniment s-a aflat si Preasfintia Sa Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea. La finalul concertului, Preasfintia Sa Virgil a multumit coralelor si a adresat tuturor celor prezenti urarile de sanatate si Sarbatori binecuvântate.