În cadrul sărbătorii prilejuită de binecuvântarea lucrărilor de reabilitare a Bisericii din Vintere și redenumirea acesteia ca Biserica cu soare, Preasfințitul Virgil Bercea a decis acordarea preotului doctor Florin Jula  a Ordinului „Fericitul Episcop Valeriu Traian Frențiu” – Diploma Valeriu Traian Frențiu.

Această distincție a fost instituită recent, fiind acordată pentru prima dată la Vintere. Preotul Florin Jula este primul preot din cadrul Eparhiei de Oradea care a primit din partea Preasfinției Sale această distincție.

Alături de preotul Jula au mai primit ordinul o serie de persoane care s-au implicat activ în reabilitarea Bisericii cu soare din Vintere.

Diploma are în partea superioară antetul episcopiei și imaginea episcopului martir Valeriu Traian Frențiu și o imagine reprezentând stilul arhitectonic neoromânesc promovat de episcop pe clădirile din Oradea aparținând episcopiei.

Urmează textul:

+ Virgil

Din mila lui Dumnezeu Episcop al Episcopiei de Oradea, în deplină comuniune cu Sfântul Scaun Apostolic al Romei,

Conferă DIPLOMA VALERIU TRAIAN FRENȚIU preotului Jula Florin,

ca semn de prețuire și mulțumire pentru râvna și dărnicia arătată față de Biserică și mărturisirea credinței creștine prin cuvânt și fapte bune.

Urmează semnătura episcopului Virgil Bercea și locul emiterii:

Oradea, sediul Episcopului Eparhial

Anul Domnului 2021, 15 VIII

 Biroul de Presă