A IUBI MEREU SI A DARUI VIATA ". Sfântul Luigi Orione

Urmând îndemnul Mântuitorului nostru Isus Cristos, de a da de mâncare celor flamânzi si de ai îmbraca pe cei goi, ieri elevii clasei a VII a Liceului Don Orione din Oradea însotiti de parintele Mihai Fecheta, fratele Tiba Neculai Marius si de Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco catolic de Oradea au fost în vizita la familiile de la groapa de gunoi a orasului nostru.
În pragul Sarbatorii Nasterii Domnului, acesti elevi au oferit nevoiasilor alimente si îmbracaminte, ca si acesti oameni sa aiba o bucata de pâine pe masa si sa nu se simta înlaturati de catre societate. Darurile au venit din partea elevilor, din partea parintilor lor si din partea altor binefacatori, Liceul vizitând des groapa de gunoi a orasului si dând de mâncare celor flamânzi, vazând în oamenii care traiesc acolo pe Creatorul, fiecare om fiind creat dupa „chipul si asemanarea Sa”.
Înaintea apropiatului An al Milostivirii, elevii acestui Liceu le-au aratat oamenilor ca Biserica este cu adevarat o familie, aproape de cei aflati în suferinta.
Liceul urmeaza si cuvintele patronului spiritual, Sfântul Luigi Orione care spunea la un moment dat: „…Vreau sa ma fac hrana spirituala pentru fratii mei care sunt înfometati si însetati de Adevar si de Dumnezeu; vreau sa îmbrac cu Dumnezeu pe cei dezbracati, sa dau lumina Domnului celor orbi; sa deschid inimile la nenumarate mizerii umane si sa ma fac slujitor slujitorilor, daruind viata mea celor nevoiasi si parasiti; vreau sa devin nebunul lui Cristos si sa traiesc si sa mor din nebunia caritatii pentru fratii mei! …”.