„Acest frumos sfârsit de noiembrie a fost bogat în evenimente pentru comunitatea românesca din Wiener Neustadt. Timp de trei zile românii au avut parte de un program foarte frumos organizat de "Cercul Cultural Româno-Austriac Unirea” condus de domnul Ioan Godja si Parohia Greco Catolica Sf. Andrei reprezentata de Pr. Ioan Iulian Hotico.
Vineri seara au fost lansari de carte ale unor poeti si scriitori din Romania, expozitie de picturi si un program artistic.
Sâmbata seara s-a sarbatorit Ziua Nationala a României. La spectacol au participat: Corul Solemnis din Bucuresti, Sorina Bloj, Magdalena Puscas, Florin Filimon, Maria Neag si altii.
Invitatul de onoare a fost maestrul Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei “Lautarii” din Chisinau.
Duminica s-a celebrat Sfânta Liturghie avându-l alaturi de noi pe Pr. Alexandru Dumitru Suciu de la Graz si pe diaconul Felician Vladu. S-au binecuvântat icoanele donate de familia Godja, membra de baza a comunitatii si crucea de altar donata de familia Tinc. Raspunsurile au fost date de corul Solemnis din Bucuresti. Parintele paroh romano-catolic Karl Pichelbauer a fost si el prezent, primind din partea comunitatii românesti diploma de onoare si o icoana ca semn de multumire pentru sprijinul acordat.
La agapa bucatele i-au coplesit pe cei prezenti. Gulas, sarmale, platouri cu bunatati si din nou …surprize! Razvan Rosu a venit la colindat si lumea i-a rasplatit colinda. Alaturi de credinciosii cei buni l-am slavit pe Dumnezeu si i-am multumit pentru toate cele ce ni le-a dat.
Urmatorul eveniment al comunitatii românesti din Austria este Sfânta Liturghie din Domul Sfântul Stefan. Invitat special este corul Seminarului Pio Romeno din Roma.