„Concertul de colinde organizat de Misiunea Româna Unita din Londra a ajuns anul acesta la cea de a patra editie. În cinstea zilei nationale a României, corul „Bunavestire” al Catedralei „Sfântul Nicolae” din Oradea, dirijat de maestrul Radu Muresan, a sustinut duminica, 29 decembrie a.c., un concert de colinde la biserica Misiunii din Londra, la invitatia rectorului Misiunii, pr. dr. Eduard Fartan.
Liturghia si concertul au reprezentat doua evenimente spiritual îngemanate pentru a sarbatori ziua nationala a românilor în credinta si cu bucuria traditiilor de acasa.
Evenimentul a constituit un moment de bucurie si înaltare spirituala pentru toti românii care au fost prezenti în biserica.
În cadrul acestei sarbatori, corul „Bunavestire” a reiterat crezul sau pastoral, acela de a aduce lauda Preasfintei Treimi si de slujire a aproapelui prin cântul liturgic.
”Am fost coplesiti de atmosfera calduroasa cu care am fost primiti de românii din Londra, de dragostea cu care îmbratiseaza traditia româneasca si de dorul de tot ceea ce este autentic si strabun.” a declarat Radu Muresan
Biserica Misiunii Greco-Catolice a fost plina de români în sarbatoare, alaturi de comunitate fiind si Viorel Badea, senator diaspora, Aurelian Mihai, deputat diaspora, Victor Ionescu, co-presedinte PNL diaspora si oficialitati locale. Atmosfera romanesca, calda, plina de emotie a adus bucurie în sufletele românilor prezenti la eveniment, concertul încheindu-se într-o nota emotionanta prin intonarea la unison a imnului României.
”Comunitatea româneasca a întâmpinat înca o data cu caldura si emotia cu care ne-a obisnuit, atunci când intra în contact cu traditiile românesti, talentatii tineri ai Corului ”Bunavestire” al Catedralei „Sfântul Nicolae” din Oradea, dirijat de maestrul si prietenul Radu Muresan. Interpretarea înaltatoare si rafinata ne-a fascinat pe toti cei prezenti la momentul sublim pe care acesti tineri au reusit sa-l creeze în inima Londrei pentru românii de aici” ne-a declarat rectorului Misiunii, parintele Eduard Fartan.