Comunicat

Ieri, 24 noiembrie 2015, la sediul Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj a avut loc întâlnirea responsabililor cu probleme ecumenice din eparhiile si diecezele catolice din România.
Presedintele acestei Comisii din cadrul C.E.R. este PS. Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, iar eparhiile si diecezele catolice din România sunt reprezentate printr-un membru, de obicei preotul responsabil cu ecumenismul, desemnat de catre fiecare ierarh catolic în parte.
Pe ordinea de zi a acestei întâlniri au fost urmatoarele teme:
1.Prezentarea referatului privind starea Bisericii Catolice în raport cu celelalte confesiuni crestine la nivel mondial – redactat de catre PS. Florentin, Episcop de Cluj-Gherla.
2.Raportari referitoare la situatia ecumenica din fiecare dieceza si eparhie a Bisericii Catolice din România.
Dincolo de eforturile umane depuse de fiecare eparhie si dieceza catolica din România pentru misiunea ecumenica de reîntregire a unitatii crestine, trebuie avut în vedere ca aceasta mare opera este calauzita si va fi realizata de catre Spiritul Sfânt, nefiind doar o actiune pur umana, ci ea trebuie privita ca facând parte din planul divin, la care Biserica participa prin membrii sai.

Secretar