„Credinciosii Parohiei din Sântandrei au primit vizita Preasfintiei Sale Virgil Bercea cu ocazia hramului Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savârsita de Preasfintia Sa, alaturi de parintele paroh Avram Romulus, parintele protopop de Oradea, Gavril Buboi si parintele Sorin Craciun.
În cuvântul de învatatura adresat de Preasfintia Sa credinciosilor, vorbind despre învierea fiicei lui Iair a subliniat câteva lucruri importante pentru viata autentica a crestinului: primul lucru important este acela ca trebuie apreciate valorile adevarate, o valoare fiind rugaciune, un al doilea lucru este acela ca noi ca si crestini nu avem dreptul sa judecam si sa condamnam pe aproapele nostru.
Facând referire la tragicele evenimente de la Bucuresti în care au murit peste 40 de tineri, Preasfintia Sa a spus: ”Suntem tentati sa-i judecam pe tineri mereu. Nu-i judecati pe tineri. Tinerii sunt în pas cu vremurile lor, puneti-le mâinile în rugaciune si veti avea copii minunati. Aveti rabdare cu copii dumneavoastra. Dumneavoastra le puteti oferi mari valori, marea valoare fiind rugaciunea”.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, în prezenta domnului primar Marcus Ioan s-a celebrat un Parastas pentru victimele accidentului de la clubul Colectiv din Bucuresti iar mai apoi parintele paroh al comunitatii din Sântandrei a multumit tuturor celor prezenti, fiecare dintre cei prezenti fiind uns cu untdelemn sfintit de catre Preasfintia Sa Virgil.