„24 de elevi din clasele a X-a si a XI-a de la profilul de matematica-informatica al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu" vor face stagii de practica în Roma, în urmatorii doi ani. Proiectul face parte din programul Erasmus+ si are ca scop dezvoltarea competentelor elevilor în profesia de asistent analist programator.

Fiecare dintre tineri vor sta câte doua saptamâni la o companie de IT din Roma. Sase ore pe zi vor învata diferite limbaje de programare si vor participa la aplicatii practice. Liceenii vor avea timp si sa descopere cultura si limba italiana. Ei îsi vor povesti experientele prin intermediului site-ului dezvoltat în cadrul proiectului.
Alexandru Dragos, directorul Liceului Greco-Catolic din Oradea: "Consideram ca acesti tineri trebuie ca la aceasta vârsta frageda sa cunoasca aspectele pe care mai târziu le vor avea înfruntat si de aplicat în societatile atât române, cât si peste hotare. Experienta aceasta, pe care ei o acumuleaza acum, îi va face sa fie mult mai pregatiti si mai deschisi pentru tot ceea ce este nou."

Sursa:http://www.digi24.ro