„Vicariatul Greco-Catolic din Austria a organizat pentru a patra oara exercitii spirituale comune pentru preoti. Predicatorul acestor exercitii spirituale a fost parintele Otto Strohmaier, staret emerit al Manastirii Benedictine Sfântul Lambrecht.
Exercitiile spirituale au fost organizate la Manastirea Göttweig între 4-7 Octombrie. Câteva date despre Manastire: a fost fondata în anul 1083. Manastirea apartine ordinului benedictin, calugarii deservind si 30 de parohii din Dieceza de Sfântul Pölten si Arhidieceza de Viena. La aceste exercitii au participat 15 preoti si doi diaconi, dintre care amintim pe Pr. Yurij Kolasa, vicarul general al Vicariatului Greco-catolic din Austria si cinci preoti români si un diacon: Pr. Vasile Lutai, Pr. Alexandru Dumitru Suciu, Pr. Gheorghita Dobrica, pr. Traian Tamas, Pr. Ioan Iulian Hotico si diacon Mihai Groza.
Tema acestor meditatii a fost “Euharistia, pâinea vietii”.
Meditatiile parintelui Otto Stromheier s-au împletit foarte frumos cu programul de rugaciune, toate serviciile liturgice fiind savârsite dupa traditia bizantina, în limba germana.
Urmatorul moment important din viata Vicariatului este în data de 4 decembrie, când va avea loc sedinta anuala a tuturor preotilor greco-catolici din Austria, urmata de Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Stefan. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la fondarea Vicariatului Greco-Catolic din Austria.