„Duminica, 22 septembrie a.c., Preasfintia Sa Virgil Bercea a facut o vizita pastorala la parohia greco-catolica “Sfânta Familie” din Zalau, ocazie cu care a acordat, în cadrul Sfintei Liturghii arhieresti, diplome si cadouri pentru elevii care au participat la Olimpiada de Religie în anul scolar 2011-2012.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, PS Virgil l-a felicitat pe dirijorul corului bisericii din Zalau, Domnul Nicolae Grigorut care, luni 23 septembrie, si-a aniversat ziua de nastere.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, episcopul a discutat cu parintele protopop Valer Parau stadiul lucrarilor de îmbunatatire la biserica “Sfânta Familie”.
Pe drum catre Zalau, Preasfintia Sa, s-a oprit la Parohia Cizer pentru o scurta întâlnire si rugaciune de dimineata cu Parintele Ciprian Bulzan.
În dupa amiaza aceleiasi zile, la intoarcerea de la Zalau, Preasfintia Sa a vizitat:
– Parohia Horoatul Crasnei unde a facut o scurta rugaciune împreuna cu Parintele Paroh Romulus Ilie Avram si s-a evaluat situatia lucrarilor la biserica în constructie;
– Parohia Marghita unde, împreuna cu Parintele Zorel Miclaus, protopopul locului, s-a analizat stadiul picturii din biserica, s-a rugat împreuna cu familia pentru toti credinciosii si s-a discutat despre realitatile din protopopiat;
– Parohia Crestur unde a discutat cu Parintele Adrian Cioara despre situatia parohiei Crestur si Sânlazar, si au celebrat ora a III-a în biserica.