„Ca în fiecare an a sosit si mult asteptata tabara de vara a Scoutistilor de la Centrul „Don Orione”, având ca protagonisti doua grupuri, adica Lupisorii si Mamarutele respectiv Reparto. Tabara s-a desfasurat în perioada 5-12 iulie la Rachitele, fiind gazduiti la Cabana Susman în apropierea Cascadei „Valul Miresei”. La tabara au participat peste 70 de copiii cu vârsta cuprinsa între 6 si 14 ani, fiind însotiti de coordonatorii lor si alte persoane care au contribuit la buna desfasurare a taberei.
Lupisorii si Mamarutele au fost cazati în cabana, pe când cei mai mari, adica Reparto, au dormit în corturi mari de 8 persoane, montate de ei. Fiecare grup a avut o tema care i-a însotit pe durata întregii tabere: cei mai mici au calcat pe urmele lui Peter Pan în cautarea „tarii de nicaieri si a copiilor pierduti”, iar cei din Reparto au fost „Naufragiatii” care s-au întrecut pentru supravietuire.
Viata în mijlocul naturii cu parfumul si culorile ei intense, cu minunatiile pe care le ofera muntele, le-a oferit copiilor experiente de neuitat. Jocurile, drumetiile cu peripetii, competitia dintre echipe, scenetele si cântecele de la focul de tabara au dat gust si culoare acestei tabere. Nu a lipsit nici întâlnirea cu Dumnezeu, caci în fiecare zi Pr. Mihai si Pr. Iosif au celebrat Sf. Liturghie aducându-l aproape de inima copiilor pe Isus. De asemenea câteva mamici au avut grija ca nici cele de-ale gurii sa nu lipseasca si ne-au facut sa gustam din bunatatile pregatite cu multa dragoste si savoare.
Momentul culminant al taberei a fost Duminica, când în cadrul Sfintei Liturghii într-o atmosfera de familie si de sarbatoare câtiva copiii, 8 de la Lupisori si Mamarute si 6 de la Reparto, au depus Promisiunea Cercetasului în fata lui Dumnezeu, a celorlati membrii si a naturii, angajându-se sa faca tot ceea ce pot mai bine, sa-si îndeplineasca datoria fata de Dumnezeu si tara, sa-i ajute pe ceilalti si sa observe Legile Scout. Dupa un prânz delicios, cu totii, am intrat în spiritul jocului, întrecându-ne sa fim cei mai buni.
Din pacate, tot ce e frumos se termina repede, si am ajuns la finalul taberei luându-ne ramas bun pâna la urmatoare aventura, si pâna în septembrie când ne vom revedea pentru activitatile scout din fiecare sâmbata.
Coordonatorii va ureaza tuturor o vara frumoasa si „Drum Bun”!!!