„“Crucea glorioasa este victoria iubirii a careia suntem martori, noi ca si pastori si voi ca si credinciosi. Si pentru aceasta iubire am venit noi, episcopii din Europa, la întâlnirea voastra”.
Eminenta Sa Cardinalul Quellet, Prefectul Congregatiei pentru episcopi, concluzionând celebrarea Sarbatorii Înaltarii Sfintei Cruci care a avut loc ieri seara în satul Mi'ilya, în nordul Israelului, a declarat în numele episcopilor CCEE: “prezenta voastra în Tara Sfânta, viata voastra, istoria voastra, sunt foarte importante pentru Biserica universala, iar Biserica Universala, prin marturiile episcopilor va arata iubirea sa. O iubire ce este afectivitate, fraternitate si mai presus de toate solidaritate”. Eminenta Sa a adaugat: “în aceste zile am învatat foarte multe despre voi. Am vazut cu mare bucurie aceasta sarbatoare populara, dar am simtit în aceste zile si suferintele voastre. Chiar si acum, prin marturia primarului, am auzit despre aceste sate dezradacinate, am auzit problemele voastre de educatie si a scolii voastre înca închisa. Voi reprezentati pentru noi suferintele cu care se confrunta crestinii din întreg Orientul. Istoria tuturor acestor probleme au consolidat legaturile de iubire, asadar noi episcopii în parohiile noastre suntem aparatorii vostri, aparatorii drepturilor voastre în Tara Sfânta si în Orient”.

Cardinalul Quellet a afirmat în continuare adresându-se numeroasei comunitati greco melkite: “suntem deja avocatii vostri. Vreau sa va transmit urarea Papei Francisc, care va saluta din toata inima. Urarea este aceea de a ramâne fideli lui Cristos în familiile voastre si aceea de a transmite credinta copiilor vostri. Voi ne sunteti foarte dragi noua, si pentru faptul ca sunteti de origine din Isus, care s-a rastignit din iubire”. În sfârsit: “vreau sa va rog în numele Papei Francisc si a tuturor episcopilor, sa ne acompaniati cu rugaciunile voastre”.
De o primire calda din partea comunitatii locale au avut parte episcopii Consiliului Conferintei Episcopilor din Europa, cu o prezenta impresionanta de tineri si familii la procesiunea cu Sfânta Cruce.
Sursa:http://www.agensir.it