„Cu o zi înainte de începutul noului an scolar, Liceul Don Orione din Oradea, i-a primit pe elevii sai pentru deschiderea oficiala, care a avut loc duminica 13 septembrie.
Evenimentul a fost deschis de rugaciunea Te Deumului oficiat de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea alaturi de parintele Florian Gui. Au fost rostite discursuri de catre domnul director al Liceului, Alexandru Stoica, domnul primar al Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, domnul presedinte al Consiliului Judetean Bihor, Cornel Popa, doamna Florica Chereches dând citire mesajului domnului Prefect al judetului Bihor Cornel Popa si nu în ultimul rând Presedintele Centrul Don Orione din Oradea, parintele Mihai Fecheta, vorbindu-le parintilor despre rolul important pe care îl au în educatia copiilor, punând totodata acceptul si pe relatia dintre parinti si profesori pentru o buna relationare si educatie a copiilor.
Dupa momentul rugaciunii si al discursurilor, elevii de la cei de clasa pregatitoare si pâna la cei mai mari au mers în salile de clasa pentru a se întâlni cu învatatoarele si profesorii lor.