„În zilele de 5 si 6 septembrie, Parohia Româna Unita din orasul Valea lui Mihai a sarbatorit anticipat, pentru a fi o prezenta cât mai mare, hramul mare al bisericii.
Slujbele (Vecernia Mare cu Litia si Acatistul Nasterii Maicii Domnului) au început sâmbata 5 septembrie orele 19.00, avându-i ca slujitori pe ieroschimonahul Gabriel Grigorie Borzos (paroh) si parintele Ioan Grad (paroh de Cizer, jud. Salaj). Pe data de 6 septembrie orele 9.45, s-a savârsit Utrenia si Sfânta Liturghie, avându-i ca slujitori pe parintele Nicolae Bodea (protopop de Simleu, jud. Salaj), parintele Vlad Voicu (paroh de Vasad), parintele Bogdán István (paroh rom.cat de Valea lui Mihai) si parohul locului. Din partea autoritatilor urbei a fost prezent primarul Nyakó József alaturi de sotia sa.
Multumim din suflet tuturor credinciosilor parohiei si nu numai, care au dat dovada de comuniune si de slujire (diakonia) prin prezenta si organizare.
Multumim corului "L'Annunciazione" de la Oradea, dirijat de maestrul Prof. Dr. Radu Muresan, pentru raspunsurile si cântecele facute în cadrul Sfintei Liturghii.
La finalul Sfintelor Slujbe comunitatea i-a invitat pe oaspetii la o agapa frateasca.

Masterand