„În perioada 2-4 septembrie 2015, la Freising în Germania, se desfasoara cel de-al 19-lea Congres International Renovabis (actiune de solidaritate a catolicilor germani pentru Europa de Est).

Tema congresului din acest an este: “ Tinerii din Europa de Est – Perspective asupra vietii si credintei”. În cadrul evenimentului, au loc prezentari si discutii prin care se doreste sa se dea o ocazie si tinerilor de a vorbi despre dorintele lor personale si profesionale, pentru a discuta între ei dar si cu ceilalti participanti la congres despre acestea. Acest "dialog între generatii", este co-organizat în parteneriat cu "Centrul pentru Politici de Cercetare Aplicata" (PAC) de la Universitatea din Munchen. Reprezentantii de seama ai Bisericii si societatii vor intervenii în a treia zi de congres, exprimându-si pozitia cu privire la situatia tinerilor din Europa.

Participantii reuniti la Freising se vor referi, de asemenea, si la a XXXI-a Zi Mondiala a Tineretului, care se va organiza în 2016 la Cracovia (Polonia); prin urmare, Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscopul Cracoviei, se va adresa participantilor la sfârsitul congresului.
La evenimentul organizat de Renovabis participa si reprezentanti din Eparhiile Bisericii Greco-Catolice din România. Preafericitul Cardinal Lucian fiind reprezentat de Preasfintia Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj.

Sursa:http://www.e-communio.ro