„Duminica a IV-a dupa Rusalii a fost o zi de sarbatoare pentru credinciosii Parohiei „Nasterea Maicii Domnului si Sfântul Anton” din Valea lui Mihai. Cu binecuvântarea Preasfintitului Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare, a avut loc instalarea noului paroh în persoana ieroschimonahului Gabriel Grigorie Borzos.
Instalarea a fost oficiata de pr. Alexandru Duma-Protopop de Valea Ierului, acesta înmânând noului paroh Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce si cheile bisericii, evidentiind simbolismul acestora pentru cel caruia i se incredinteaza si urând noului paroh pastorire îndelungata. La festivitate au mai participat pr. Anton Cioba – rectorul Seminarului „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, pr. Alexandru Dragos – director al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, pr. Eduard Fischer – parohul bisericii Olosig II Oradea, pr. Radu Cefan – parohul bisericii din Voievozii de Simian si pr. Vlad Voicu – parohul bisericii din Vasad.
La rândul sau, ieroschimonahul Gabriel Grigorie Borzos, noul slujitor al Parohiei „Nasterea Maicii Domnului si Sfântul Anton” din Valea lui Mihai, cu vadita emotie, a adus multumiri celor care l-au ajutat în împlinirea datoriei preotesti de-a lungul celor 2 ani de pastorire, în mod deosebit Preasfintitului Virgil Bercea, pentru încrederea acordata, tuturor invitatiilor, Consiliului Parohial pentru calduroasa primire, si tuturor enoriasilor care s-au ostenit sa vina la biserica în numar foarte mare. „Va cer sa ma primiti, fara prejudecati, fara asteptari foarte mari, ci cu multa familiaritate si cu multa afectiune si sunt sigur, va promit, ca va voi darui aceleasi sentimente”.