„Dupa o iarna lunga, patrula Ursul s-a trezit din hibernare si s-a adunat sâmbata 4 aprilie, pentru a explora pesterile de la Vadu Crisului. Asa ca dis-de-dimineata, membrii patrulei Ursul, însotiti de seful de grup, Toni Suciu, au pornit la drum.
Ajunsi în halta Vadu Crisului, cercetasii si-au început explorarea. Acestia au mers în amonte urmarind traseul "Versantului stâng". Pe drum ei au gasit prima pestera a explorarii, loc în care seful de patrula a tinut primul atelier al iesirii, despre tipurile de foc si aprinderea focului piramidal. În urma atelierului fiecare cercetas a trebuit sa practice ce a învatat. Continuându-si drumul, patrula Ursul a ajuns la cabana "Vadu Crisului", moment în care au iesit de pe traseul "Versantul stâng" si s-au îndreptat catre pestera "Vadu Crisului". În mod firesc, ursilor le-a placut în pestera, unde se simteau în elementul lor. O buna bucata de vreme cercetasii au explorat pestera, dupa care au luat o gustare, înconjurati de stalactite si stalagmite.
Dupa experienta din pestera, membrii patrulei Ursul s-au aventurat pe "Traseul Versantului Stâng". Pe traseu, descoperind alta pestera, au decis sa se opreasca pentru scurt timp si acolo. Continuându-si urcusul, cercetasii au ajuns în vârf, loc unde privelistea uimitoare i-a îndemnat sa se opreasca. Aici cercetasilor li s-a tinut un moment spiritual de catre seful de grup, despre curatie, un element care apare atât în virtutile cât si în legile cercetasului. Tot aici, pe stânci, membrii patrulei au luat prânzul, dupa care urmând sa îsi continue traseul. Ajungând la baza muntelui si finalizând traseul, cercetasilor li s-a tinut un atelier de orientare cu busola de catre seful de grup, urmând o aplicatie practica în care fiecare dintre membrii patrulei trebuia sa scrie indicatii catre un anumit loc folosindu-se de azimut. Dupa aceasta, cercetasii au pornit catre satul Vadu Crisului, unde au observat particularitatile principalelor constructii din sat, infrastructura locala si s-au uitat mândri pe harta care cuprindea traseul parcurs de ei.
În final, patrula s-a îndreptat catre gara, loc de unde aveau sa se întoarca la casele lor, cu totii, desi putin obositi, fericiti ca au luat parte la o iesire reusita!