„Asociatia Caritas Eparhial Oradea organizeaza în perioada 02 – 10 aprilie 2015, în Era Shopping Park (din Calea Aradului) si Selgros Cash&Carry Oradea, între orele 12.00 – 21.00 o colecta de alimente neperisabile pentru cei peste 80 de copii din Centrele de Zi din Oradea si Ioanis.
Voluntarii asociatiei pot fi întâlniti pe galeriile din Era Shopping Park si Selgros Cash&Carry, informând persoanele care îsi fac aici cumparaturile ca au posibilitatea de a face un gest caritabil, de a dona unul sau mai multe produse pentru centrele de zi pentru copii.
La standul Caritas sunt înregistrate toate produsele primite. O parte dintre ele vor fi distribuite celor mai sarace familii din comunitate iar o parte vor fi folosite pentru pregatirea mesei de prânz a copiilor care frecventeaza centrele de zi ale Asociatiei Caritas Eparhial Oradea.
Tuturor familiilor li se fac anchete sociale pentru a cunoaste direct situatia lor si a selecta acele familii care au într-adevar cea mai mare nevoie de ajutor. Cu fiecare familie se semneaza un contract de prestari servicii sociale, în care sunt stipulate obligatiile fiecarei parti. Scopul interventiilor fiind acela ca, oferind sprijin sa scoatem familia din situatia în care se afla si a o ajuta sa redevina independenta.
Poate ca noi, cu un efort nu prea mare, putem sa punem deoparte sau sa renuntam la un 1 litru de ulei sau la 1 kg de paste. Si poate ne gândim, „mai mult nu pot” sau „nu e mare lucru”. Însa e mare lucru, pentru acele familii în care adultii si-au pierdut locul de munca si locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întretinere un membru bolnav si toate resursele sunt directionate catre acesta. Poate vi se va parea prea putin sa donati 1 litru de ulei sau 1 kg de paste. Dar daca nu unul ci o suta de oameni renunta la 1 litru de ulei sau 1 kg de paste, acesti copii vor avea asigurata pentru o buna perioada de timp masa de prânz.
Invitam asadar, pe toti cei care treceti prin Era Shopping Park si Selgros Cash&Carry, pâna pe 10 aprilie 2015, sa va gânditi pret de câteva clipe la cei care se gasesc în lipsuri si dificultati, sa încercati, oferind ceva din putinul vostru, sa fiti mai buni cu cei de lânga voi.
Va asteptam!
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro