„Pentru preotii care slujesc în diaspora, vizita unui preot din România este foarte bine venita atât pentru preotul paroh, cât si pentru credinciosi. Personal, cred ca o asemenea vizita poate întari colaborarea dintre noi, cât si faptul ca se cunoaste cu adevarat existenta acestor comunitati din diaspora, care se contureaza în fiecare an tot mai mult si cu o tot mai buna stabilitate, prin tot ceea ce poate reprezenta pentru biserica noastra, atât din punct de vedere spiritual, liturgic, cultural cât si al traditiilor noastre.
Duminica 8 februarie, comunitatea parohiala "San Rocco", din Venetia-Mestre a avut privilegiul si onoarea sa fie vizitata de rectorul Seminarului greco-catolic din Oradea, pr. Anton Cioba împreuna cu vice-rectorul, fr. Florin Bode.
Parintele a slujit Sf. Liturghie si ne-a adresat un cuvânt de învatatura legat de evanghelia zilei, a "Tatalui milostiv cu fiul ratacitor".
Membrii comunitatii noastre au apreciat si au fost multumitori pentru prezenta în mijlocul nostru a acestor frati întru credinta si slujitori în via Domnului, cu misiunea lor de a pregati noile generatii de preoti, din punct de vedere teologic, spiritual si cultural.
Membrii comunitatii noastre multumeste ilustrilor oaspeti, pentru prezenta lor si pentru mesajul spiritual pe care l-au lasat.
Sursa:http://www.bru-italia.eu