„Conferinta Bisericilor din Europa se uneste durerii care a lovit Europa pentru “tragica si violenta pierdere a vietilor umane”.
Organismul care unesste Bisericile crestine din Europa de traditie protestanta, ortodoxa si anglicana, condamna atacurile teroriste din Copenhaga care într-un comunicat dat ieri “recheama atentia asupra necesitatii respectarii drepturilor umane din toata Europa, dar si asupra libertatii religiose sau a credintei tuturor. Chiar daca se asteapta informatii asupra motivului atacului din Copenhaga, reafirmam angajamentul nostru clar de a ne opune tuturor formelor de antisemitism si de a crea un spatiu al dialogului în mijlocul diversitatii Europei”.
“Traim în speranta de o Europa în care toti pot sa se bucure de libertatea religiosa sau de crez si de o pace sigura si de durata. Aceasta este rugaciunea noastra pentru astazi si pentru fiecare zi din viitor” a adaugat Guy Liagre, secretarul general al Conferintei.
Conferinta Bisericilor din Europa îsi exprima apropierea, în mod particolar comunitatii ebraice si “se roaga pentru victime, prietenii lor si pentru familii”.
Sursa:http://www.agensir.it