„Pentru credinciosii Parohiei Greco Catolice din Beliu, zilele de vineri, sâmbata si duminica au fost zile de reculegere în preajma marii Sarbatori a Nasterii Domnului Isus.
Trei zile în care credinciosii au primit hrana spirituala din partea preotilor prezenti în Parohie, urmând ca ziua de duminica sa se termine cu un concert de colinde sustinut de Corul Bunavestire al Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea.
Vineri dupa Vecernia mica a fost tinut un cuvânt de învatatura de catre parintele paroh Farcas Cosmin despre diferentele dintre Mos Craciun si Sarbatoarea Nasterii Domnului si despre Mos Nicolae. Dupa acest cuvânt a umat Paraclisul Maicii Domnului împreuna cu meditatia parintelui Sorin Craciun din Oradea despre coborârea mintii în inima, iubirea aproapelui, capacitarea faptelor noastre ca sursa si hrana spirituala oferite Domnului prin aproapele, precum si nenumarate exemple din pastoratia bolnavilor. A urmat Dupacinarul Mic, prezidat de parintele paroh cu meditatia despre importanta venirii Fiului în lume ca Rascumparator si punte de legatura între dumnezeire si omenire. Sâmbata meditatia a fost tinuta de catre parintele Mihai Tegzes, vorbind credinciosilor despre Samariteanul milostiv, aducând exemple elocvente credinciosilor despre cum pot sa vina în ajutorul celor din jurul lor, fara a judeca înainte de a actiona.
Duminica seara a fost sustinut un concert de colinde de Corul Bunavestire al Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea, condus de maestrul Radu Muresan la care au participat credinciosii nostri, câtiva membrii ai Bisericii Adventiste din localitate alaturi de domnul primar al comunei Beliu, Tica Pavel.
„Tata Iubitor, ajuta-ne ca de Craciun sa ne reamintim de Nasterea lui Isus, si sa spunem si altora, cu ajutorul colindelor; sa vorbim despre bucuria pastorilor, despre închinarea celor trei magi întelepti; sa închidem usa sentimentelor de ura si sa o deschidem pe cea a iubirii. Sarbatori Fericite!” Amin.