„În cadrul Sfintei Liturghii arhieresti celebrata în Biserica Seminarului din Oradea luni, 27 octombrie 2014, ipodiaconul Ioan Grad a fost hirotonit diacon, prin punerea mâinilor Preasfintiei Sale Virgil Bercea.
Nascut la data de 17 septembrie 1986, parintele diacon este originar din Sacel, judetul Maramures, fiind casatorit din anul 2013. S-a format în cadrul Seminarului Teologic Sfintii Trei Ierarhi “Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, fiind absolvent al Departamentului din Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj Napoca din anul 2009. A absolvit cursurile de Masterat în cadrul aceleiasi facultati în anul 2011.
Alaturi de noi, seminaristii, la Sfânta Liturghie a participat un grup de tineri, surori si preoti din diferite tari europene, participanti la întâlnirea de organizare a Campusului Ecumenic International de la Loreto.
La Sf. Liturghie, alaturi de PS Virgil, au concelebrat doi preoti romano-catolici din Italia, pr. rector Anton Cioba, parintii spirituali Anton Rus, Grigore Borzos, Cristian Tisalita, pr. admimistrator Eduard Roman, pr. paroh Eduard Fischer si pr. Paul Popa.
Îi dorim parintelui diacon Ioan, un drum luminat de Dumnezeu, multe haruri si binecuvântari în misiunea sa de slujire.