„Joi, 17 aprilie, în cadrul celebrarii Sfintei Liturghii de Joia Mare, copiii de la Biserica Greco-Catolica din Valea lui Mihai au retrait evenimentul spalarii picioarelor apostolilor.
În seara zilei de Joia Mare, Isus a spalat picioarele celor 12 apostoli, aratând un exemplu de slujire, iubire si smerenie. „Este un semn de mângâiere din partea lui Isus, deoarece Isus a venit tocmai pentru a face aceasta, adica sa ne slujeasca si sa ne ajute”(spunea Papa Francisc).
În dorinta de a-L urma pe Domnul Sau, Biserica, prin ritualul „Spalarii picioarelor”, retraieste acest moment sacru. În cadrul ritualului, dupa recitarea rugaciunilor care actualizeaza binecuvântarea si mesajul lui Isus, se citeste textul evanghelic în timpul caruia, asemenea lui Isus, preotul se dezbraca de vesmintele sacre si încingându-se cu un stergar spala picioarele a 12 persoane, simbolizându-i pe cei 12 apostoli.
Parohul Zorel Zima a îndemnat copiii sa fie prieteni fideli ai lui Isus. Cu „picioarele curate” sa umble împreuna cu Cristos, fiind fata de parinti, învatatori si semeni buni si ajutatori.