„Înca din anul 2006, Asociatia Caritas Eparhial Oradea organizeaza colecte de alimente care sunt destinate celor mai sarace persoane din comunitate. În acest an, colecta intitulata „Deschide usa inimii tale” se desfasoara în doua locuri: în magazinul Selgros Cash and Carry Oradea, în perioada 8 – 18 aprilie 2014, între orele 14.00-21.00, precum si în Era Shopping Park, în perioada 12 – 18 aprilie 2014, între orele 16.00 – 21.00,
Colectele se desfasoara cu sprijinul voluntarilor asociatiei (pot fi recunoscuti dupa sorturile inscriptionate cu sigla asociatiei) care distribuie fluturasi clientilor pentru a-i informa despre posibilitatea de a cumpara alimente si de a le dona apoi la stand. Toate alimentele colectate sunt notate într-un tabel pe baza caruia sunt introduse mai apoi în gestiunea asociatiei. Cei care doresc sau carora le este mai usor, pot face si donatii în bani.
Alimentele sunt destinate celor mai sarace familii din comunitate. Familiile primesc sprijinul asociatiei dupa ce li s-a facut o ancheta sociala, dupa ce s-au stabilit nevoile reale pe care le au dar si resursele de care dispun, pentru ca, lucrând împreuna, familia sau persoana sa depaseasca situatia în care se afla si sa redevina independenta.
Persoanele dispuse sa faca un gest caritabil, de a împarti cu cei care nu au ce sa puna pe masa, sunt invitate ca la întâlnirea voluntarilor asociatiei sa faca o donatie pentru cei saraci. Misiunea Asociatiei Caritas Eparhial Oradea este de a sprijini în mod caritabil si fara discriminare de orice fel persoanele si familiile din comunitate aflate în dificultate. Asadar, donatiile dumneavoastra vor ajunge acolo unde este într-adevar nevoie de ele!
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro