Pornind de la premisa că activitatea în grupurile mici aduce multă eficiență în ceea ce privește împărtășirea unor valori comune, idei, strategii de acțiune și că lucrând în grupuri mici fiecare se îmbogățește de la toți ceilalți și toți se îmbogățesc de la fiecare, precum și din dorința de a găsi modalități de dinamizare a acțivităților pastorale, preoții din Protopopiatul Șimleu Silvaniei au organizat o întâlnire între familiile lor cu soțiile și cu copiii în localitatea Făgetu, județul Sălaj.

Participanții au sosit începând cu orele 11.00, fiecare cu darul pe care l-a pregătit pentru acest eveniment care a debutat printr-un moment de rugăciune și o scurtă reflecție a părintelui Nicolae Bodea asupra importanței voluntariatului și mărturiei primite de la Raimondo Ercole prin dedicarea sa personală de 2 ani de muncă voluntară în folosul bisericii. E impresionantă opera acestui om, sigur secundat de participarea multora dintre preoții și uneori de unii credincioși ai Protopopiatului de Șimleu care au crezut în acest proiect, o casă de reculegere, care începe să se concretizeze și să-și arate roadele. A luat cuvântul și părintele Vicar Foraneu al Silvaniei, Gheorghe Țurcaș, care i-a mulțumit Domnului Raimondo Ercole în numele Bisericii Greco-Catolice pentru sacrificiul imens pe care l-a făcut pentru realizarea acestui proiect de suflet și pentru suflet. A fost evidentă mulțumirea și bucuria lui Raimondo pentru că a putut să vadă cu ochii săi un vis în care a crezut că începe să devină realitate. El continuă să creadă că societatea și biserica trebuie să promoveze tinerii, frumosul și întoarcerea la natură și prin natură la Dumnezeu. Nu există o altă cale. Noi, cei mai vârstnici, putem să fim chiar sfinți, dar dacă pe tineri îi lăsăm să se piardă sub ochii noștri ce am realizat?

Această oază de natură aproape neatinsă de om e o binefacere pentru toți, iar căsuța dedicată tinerilor și copiilor sperăm să-i ajute pe aceștia să regăsească aceste valori atât de importante.

Era normal ca această primă întâlnire de comuniune să se realizeze cu familiile preoților pentru că în pastorație totul pornește de la comuniunea dintre preoți și mărturia pe care aceștia o dau credincioșilor. Predicarea fără mărturie e ca și trupul fără suflare.

Pe tot parcursul programului atât adulții, cât și copiii s-au bucurat de o zi frumoasă și însorită. Copiii au putut să se joace în voie, au făcut drumeții în mijlocul naturii, prin pădure, până la vale sau până la izvor. Au legat prietenii.  Întâlnirea s-a încheiat sub cerul înstelat unde nicio lumină artificială nu poate întina covorul strălucitor plin de stele al cerului.

Regretăm nespus de mult absența unor familii care din motive pastorale nu au putut fi părtașe bucuriei noastre, dar sperăm ca la următoarele întâlniri să poată fi prezenți și să ne bucurăm cu toții.

Valoarea unor astfel de întâlniri este deosebit de importantă, deoarece vocația de preoți, de soții de preoți, viața de familie și nu în ultimul rând cea de părinți au nevoie de a fi întreținute în permanență cu sevă spirituală, cu rugăciune comunitară, cu motivație și entuziasm, iar participarea cu alte familii care împărtășesc aceleași idealuri și aceleași probleme la astfel de activități este benefică și binevenită întotdeauna.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru marele dar al comuniunii pe care l-am trăit împreună.

Florica Bodea