„Saptamâna „Sa stii mai multe, sa fii mai bun” le-a oferit elevilor din clasa a IV-a A de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea multe activitati inedite: lectie de tir sportiv, filme istorice, vizita la SO8 Tarian, vizita la ferma impresionanta a unui coleg la Giris si o întâlnire cu clasele a IV-a "Step by Step", de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Alesd, Liceul Ortodox „Roman Ciorogariu” Oradea, Colegiul National „Mihai Eminescu” Oradea, în cadrul proiectului educativ „Pas cu pas spre gimnaziu”.
Întâlnirea a fost o zi de sarbatoare pentru elevii care s-au cunoscut, au lucrat si s-au bucurat împreuna de cele mai frumoase amintiri din cei patru ani de Step dar si de ceea ce au reusit sa creeze împreuna. Si-a ales fiecare echipa de lucru dupa inteligenta pe care o considera predominanta în urma procesului de autocunoastere din cele peste 600 zile de scoala: inteligenta lingvistica, logico-matematica, vizual-spatiala, artistica, interpersonala, îmbinate cu cea muzicala. Elevii au realizat împreuna liste, grafice, afise, scrisori, interviuri, au creat poezii si au savurat cu emotie fiecare prezentare. Si-au realizat apoi câte un obiect decorativ de Pasti, la initiativa colegilor de la Alesd, experti în abilitati practice de tot felul.
Împreuna cu doamnele învatatoare, s-au emotionat atunci când au realizat ca mai sunt doar câteva saptamâni si vor absolvi un important capitol din cartea vietii de scolar, iar concluzia a fost ca pentru ei alternativa educationala „Step by Step” a fost o poveste datatoare de lumina, bucurie si multa prietenie.