„Duminica, 6 aprilie 2014, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o Serbare de Pasti la care a participat toata comunitatea, formata din preoti, credinciosi, elevi si profesori ai liceului, copii, tineri, animatori si parinti de la Oratoriu si Scout.
S-a ales aceasta zi de duminica, deoarece de Pasti elevii sunt în vacanta si nu toti ar fi putut participa alaturi de colegi si prieteni la acest eveniment important în viata unei comunitati crestine.
Serbarea a început la ora 14 în sala de festivitati a Liceului „Don Orione”, în care s-au adunat peste 700 de persoane. Participantii au urmarit cu emotie si chiar au cântat din sala cântecele traditionale de Paste prezentate pe scena de cei peste 300 de elevi, copii si tineri. Acestia au prezentat mai multe scenete si cântece cu tematica pascala pregatite sub îndrumarea profesorilor, preotilor si coordonatorilor responsabili cu diferite clase si grupuri. Scenetele, inspirate din patimile si Învierea lui Isus Cristos, au subliniat semnificatia Pastelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea pacatelor oamenilor si mântuirea noastra.
Drumul spre înviere trece prin Cruce.
Drumul spre bucuriile noastre pe care le asteptam de la viata trece prin încercari. Fiecare avem crucea noastra.
Prin scenetele si cântecele care au fost prezentate, elevii Liceului nostru, respectiv copiii si tinerii de la Scout si Oratoriu, au vrut sa arate ca orice bucurie si împlinire are nevoie de jertfa sa. Isus ne-a aratat drumul, iar noi suntem chemati sa-l urmam.
La final animatorii de la Oratoriu, înzestrati cu câteva cosuri de nuiele frumos împodobite au împartit sute de oua rosii tuturor participantilor, dupa care s-a primit binecuvântarea preotilor pentru a trai aceste zile libere de la scoala într-un spirit crestin gasind adevaratul drum spre Înviere în lumina lui Cristos.