Bucuria de a darui

…caci e mai frumos a da decât a primi…

Sa fii crestin înseamna sa iubesti, înseamna sa privesti cu îngaduinta si întelegere spre aproapele si privind sa vezi în el chipul lui Isus.
Perioada postului Craciunului este un timp de asteptare si pregatire în care încercam sa ne curatam sufletele pentru a-i îngadui Pruncului Sfânt din Betleem sa se nasca în ele.
Putem profita de acest timp plecându-ne smeriti genunchii în rugaciune si îndreptându-ne spre semenii nostri, pentru ca sunt multi cei înfometati si goi care trec adesea pe lânga noi fara sa îi vedem. Sunt multi copii care nu au jucarii sa se joace, caiete sa scrie si haine sa îmbrace… sunt multi parinti care nu au un colt de pâine sa aseze pe masa, sunt multi batrâni uitati de copii si poate chiar de timp care nu pot sa îsi cumpere medicamentele de care au atât de multa nevoie. Sunt parinti disperati care au copii bolnavi si nu îi pot trata…sunt multi… dar si noi ceilalti suntem multi….
La initiativa parintelui paroh Mihai Vatamanelu, Manastirea Franciscana „Maica Domnului” împreuna cu Tertiarii franciscani, au demarat un proiect pentru a veni în ajutorul celor nevoiasi.
În perioada 1 XI – 15 XI 2013 persoanele si familiile cu venituri mici s-au înscris pe o lista la biroul parohial, unde si-au notat numele, adresa si datele de contact pentru a fi vizitati.
Din data de 15 XI membrii ordinului tertiar franciscan au vizitat familiile înscrise pentru a le identifica necesitatile si a veni în sprijinul lor.
Începând cu prima duminica din post credinciosii au avut posibilitatea de a contribui cu donatii pentru a sprijini acest proiect. Voluntarii OFS au paricipat la colectarea acestora cu bucurie si multa daruire.
Actiunea de colectare s-a desfasurat în toata perioada postului. În perioada 17. XI. 2013 – 22. XII. 2013 s-a adunat suma de 8049 lei.
O parte din aceasta suma a fost directionata spre 20 de familii nevoiase din parohia noastra, dar si spre alte familii în dificultate. Acestea au fost ajutate cu:
– alimente ( 12 famili)
– medicamente
– plata unor utilitati
– lemne
– s-a achizitionat o soba pentru încalzit ( a beneficiat de ea o mama singura cu doi copii)
– o canapea (pentru o mama singura cu o fetita bolnava)
– tratamente medicale
– sustinerea unor studenti în achitarea taxei de scolarizare
– s-au distribuit 30 de pachete cu alimente, primite ca donatie

S-a cheltuit suma de 4872 lei dar, actiunea nu s-a încheiat, lista este înca deschisa la biroul parohial, vom sprijini în continuare în masura posibilitatilor pe toti cei care au nevoie de ajutor.
Multumim Domnului pentru iubirea pe care o are fata de noi, multumim parintelui Mihai Vatamanelu pentru daruirea sa si îl rugam pe Isus sa reverse belsug de haruri peste noi toti ca împreuna sa fim instrumente ale iubirii Sale.

Pace si Bine!