„În data de 15 ianuarie,în cadrul liceului nostru, a fost prezentat un frumos moment artistic în memoria celui mai valoros poet român, Mihai Eminescu.
Elevii liceului l-au comemorat pe "Luceafarul" poeziei românesti, surprins în diferite ipostaze: omul de geniu în "Luceafarul", îndragostitul în "Floare albastra", dezamagitul în "De câte ori ,iubito", filosoful în "Scrisoarea I", scepticul în "Glossa", contemplatorul în "Noaptea".
Si pentru ca Eminescu si-a depasit epoca precum si spatiul literaturii române, fiind ultimul mare romantic în plan universal, poeziile sale au fost recitate si în limbile spaniola, si italiana, de catre elevi ai scolii, vorbitori nativi ai acestor limbi.
Muzicalitatea versurilor eminesciene a dat nastere unor melodii sensibile,una dintre ele,"Sara pe deal" completând atmosfera.
Vraja poeziei si-a facut aparitia pe tot parcursul momentului, acesta fiind cel mai potrivit omagiu pe care orice român il poate aduce acelui care l-a reprezentat cel mai bine în aceasta lume: Mihai Eminescu.
Sursa: http://www.liceuliuliumaniu.ro/