„Duminica, 19 ianuarie, credinciosii din Parohia Poiana, jud. Bihor, au lansat o invitatie de rugaciune comuna tuturor cultelor crestine din zona.
Începând de la un adevar ce face referire la faptul ca biserica este Una, biserica este Cristos, ne-am unit în rugaciune cu cei care au fost prezenti si care au acceptat chemarea noastra.
Crestinismul lui Isus Cristos, a adus libertatea, libertate religioasa, aceasta realitate nu ar trebui sa fie un impediment în a predica si a ne marturisi credinta împreuna. Misiunea noastra este aceea de a predica si a asculta votiv Cuvântul Domnului, din singura carte unitara care este Biblia – si care este singura sursa de doctrina si de adevar.
Nimic nu este mai placut Domnului decât “unde doi sau trei se aduna în numele Lui”, indiferent de confesiunea fiecaruia dintre noi, El nu tine seama de asa ceva, El ne tine pe toti în bratele Sale, indiferent de rasa, confesiune, El ne iubeste, iubire care se reveleaza prin jertfa, ne iarta si ne accepta pe toti “fara discriminare de orice fel”, Cristos iubeste pe fiecare om cu aceeasi dragoste cu care iubeste întreaga lume.
Astfel ca, cu multa bucurie si emotie în suflete, cei din Parohia Poiana, cu mic cu mare, s-au pregatit în a primi oaspetii care au participat la aceasta seara de rugaciune, în care ne-am afirmat si ne-am manifestat credinta prin ascultarea Sfintei Scripturi si prin cântece de marire fredonate de glasurile copiilor din parohie.
Prin aceasta octava de rugaciune, dorinta noastra interioara se rezuma la o crestere a culturii inimii si implicit a culturii iubirii care este singura cale prin care oamenii devin mai umani si prin care sa reînfloreasca pustiul dintre relatiile umane.