„În cadrul Sfintei Liturghii de astazi, 30 octombrie 2013, celebrata de Preasfintia Sa Virgil alaturi de Preasfintitul Martin Igwe Uzoukwu, episcop de Mina, Nigeria, (aflat în vizita la Oradea), tânarul Ciprian Burdas a fost hirotonit diacon. Parintele diacon, este absolvent al Departamentului din Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj Napoca si al Seminarului „Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea. Este casatorit, fiind originar din Port, judetul Salaj.
Punctul central al cuvântului de învatatura al Preasfintiei sale, s-a axat pe iubirea sadita de Dumnezeu în noi pe care suntem datori sa o raspândim celor din jur, alaturi de buna întelegere între noi. Preasfintia Sa Martin, a cerut credinciosilor parohiei Sfântul Gheorghe si seminaristilor sa se roage pentru el si pentru credinciosii diecezei sale, asigurându-ne totodata de rugaciunile sale.
În cadrul Sfintei Liturghii, dupa consacrarea Sfintelor Taine, a urmat hirotonirea diaconala, iar mai apoi a urmat învesmântarea diaconul cu stiharul si mânecutele. Misiunea diaconului este aceea de a fi ajutor (servitor) Fap. 6, 1-7.
Îi dorim parintelui diacon Ciprian, mult har si binecuvântare de la Domnul, în misiunea sa.