„Ziua Înaltarii Sfintei Cruci a reprezentat un moment de îndoita sarbatoare pentru comunitatea greco-catolica din localitatea Racova, jud. Satu Mare. În dupa-amiaza zilei de 14 septembrie a.c., a avut loc sfintirea crucii ridicate în memoria preotului filosof Ioan Miclea si a fratelui acestuia, Teodor Miclea.
Momentul solemn a început cu participarea activa a credinciosilor din localitate si a invitatilor, la Acatistul Sfintei Cruci. Dupa Acatist, întreaga adunare a iesit în fata capelei din Racova, acolo unde, din anul 2003, sta ridicata crucea în amintirea celor doua mari personalitati ale micii localitati satmarene. Din pricina intemperiilor crucea s-a degradat treptat, însa prin bunavointa unui credincios din Racova si a grijii parintelui paroh Adrian Botea, a fost renovata.
Dupa sfintire, parintele paroh a adresat multumiri Bunului Dumnezeu si sufletelor care împartasesc chiar si în ziua de astazi iubirea divina în lume. A amintit de asemenea, rolul crucilor ridicate în diferite locatii sau la intersectiile de drumuri, ce stau ca si amintire a iubirii lui Dumnezeu fata de om, si înaintea carora omul trebuie sa arate respectul cuvenit.