„Într-o ambianta de mare sarbatoare s-a celebrat slujba sfintirii icoanei Fericitului Martir Vladimir la biserica vicariala greco-catolica din Bucuresti.
În prezenta arhiepiscopului Parisului, cardinalul Vingt-Trois si a arhiepiscopului romano-catolic Ioan Robu, a numerosi episcopi din tara si strainatate sositi pentru ceremoniile beatificarii, PS Mihai a sfintit icoana Monseniorului, ungându-i colturile cu Sfântul Mir.
De asemenea o icoana mai mica, destinata comunitatii greco-catolice de la Londra pastorita de parintele E. Fârtan, a fost sfintita cu aceeasi ocazie.
În continuare, corul din Brasov a cântat pentru prima data, alaturi de numerosii credinciosi prezenti, Acatistul noului Fericit.
A fost remarcata totodata prezenta pelerinilor francezi care, însotind membri ai familiei Ghika, s-au bucurat sa comemoreze prezenta Monseniorului si la biserica Sfântul Vasile dupa beatificarea de la Romexpo.
Au fost prezente doua membre ale Astrului de odinioara: Elsa Anca-Barbus si Doina Langa.
Cu aceasta ocazie s-a lansat si brosura dedicata Monseniorului publicata de Vicariatul de Bucuresti care contine textul Acatistului, o nota biografica ce descrie legatura martirului cu greco-catolicii si introducerea Arhiepiscopului major, PF Cardinal Lucian.
La sfârsitul ceremoniei s-a venerat un fragment din moastele Fericitului Martir Vladimir Ghika, oferit Vicariatului greco-catolic de Arhiepiscopia romano-catolica, care va ramâne expus prin dispozitia PS Mihai la Biserica vicariala Sfantul Vasile cel Mare în timpul slujbelor duminicale.
Frumoasa icoana, realizata de maestrul Ivan Karas, pictor ucrainian stabilit la Roma, asociaza într-o maniera exceptionala elementele portretistice ale realismului cu dimensiunea ascetica a figurilor icoanelor.

Sursa: http://www.vicariatbucuresti.ro