„În fiecare an, în luna mai, Biserica Catolica se uneste în rugaciune si îi aduce lauda Sfintei Fecioare Maria. Astfel, chiar daca traditia de origine bizantina nu a dedicat luna mai Sfintei Fecioare ci luna august, în pietatea populara româneasca, s-a îmbratisat si luna mai. În seminarul nostru, din pricina faptului ca luna august este în vacanta, s-a ales luna mai pentru a-i aduce lauda Mariei. Astfel ca în fiecare an, la grota Sfintei Fecioare din curtea noastra, facem rugaciuni mariane la care sunt invitate asociatii si grupuri din cadrul Bisericii pentru a putea forma o comuniune în jurul Mamei noastre Ceresti. Dupa fiecare seara de rugaciune, în Aula Magna a Seminarului urmaream un film (artistic sau documentar) care avea ca tema credinta.
Tot la aceste seri de rugaciune, studentii din anul IV au tinut, pe rând, câte o predica, plecând de la versete biblice. A fost o luna frumoasa si plina de rod, o luna în care ne-am strîns în jurul Mariei. Fiecare grup si-a adus o parte din carisma lui, punându-si intentiile lor la picioarele Sfintei Fecioare.
Sa-i cerem Nascatoarei de Dumnezeu sa ne ocroteasca mereu, iar noi sa nu uitam ce bine ne este când suntem împreuna si o avem pe Ea în mijlocul nostru.

Sursa: http://www.seminaroradea.ro/