Asculta, priveste si taci!…

Asculta, sa-nveti sa vorbesti,

Priveste, sa-nveti sa cladesti.

Si taci, sa-ntelegi ce sa faci…

Asculta, priveste si taci!

Ion Minulescu, A XI-a Porunca

“Asculta, priveste si taci!” Clasa a VIII-a la un nou început de drum

Vineri, 14 iunie 2013, sub semnul entuziasmului, s-au încheiat cursurile elevilor de clasa a VIII-a ai scolii noastre. Ultimul sunet de clopotel a început cu bataia clopotului, si participarea la Sfânta Liturghie celebrata de catre episcopul nostru, PS Virgil Bercea. Îndemnul odata rostit de catre Bratescu Voinesti, Sandi, sa asculti pe mamica! a fost spus si de catre Pastorul de suflete. La încheierea celebrarii liturgice, elevii claselor a VIII-a A si B au intrat în salile lor, de dinainte împodobite de catre colegii din clasele a VII-a. Nuantele culorilor au fost vesel-triste, caci evocau în egala masura bucuria absolvirii si mâhnirea despartirii de gimnaziu. La ultima ora de dirigentie au patricipat si parintii. Strigarea catalogului, oferirea darurilor si sosirea colegilor din clasa a VII-a au fost pentru toti prilejuri de emotie si de fior, pentru ca erau constienti ca mâine deschidea noi drumuri, ca mâine începea sa capete noi întelesuri…
În Sala festiva, s-a reinterpretat Ramas bun! într-o maniera personalizata. S-a cântat si s-au oferit premii, s-au rostit discursuri de catre d-na director Rodica Muresan si dirigintii Alina Pupe (VIII B) si Adrian Podar (VIII A), elevii si parintii au primit salutul si binecuvântarea Preasfintitului Virgil Bercea.
Festivitatile s-au încheiat cu o petrecere a elevilor din ambele clase. Acestia, pentru ultima oara la fel, au stat împreuna, au dansat, au depanat amintiri, au cântat si au promis prietenii, pe care clepsidra timpului sa nu si le mai aminteasca.
Asculta, priveste si taci!, tinere, caci „sfârsitul nu-i aici”; zorii abia s-au ivit, te asteapta multe alte lucruri interesante pe care sa le descoperi, ai de pasit pe noi cai, iar atunci va trebui sa fii poate vigilent sau poate reflexiv, însa mereu gata de actiune. Orice gest poate contura viata. Din acest moment ceasul trebuie sa sune altfel; minutarul înregistreaza bataile inimii, ritmul freneziei vietii, iar orarul, frumusetea unui viitor al carui ctitor trebuie sa înveti sa ajungi!

Dirigintii claselor a VIII-a,