“Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, apropiati-va!”

Sfânta Împartasanie este un moment de referinta în viata oricarui crestin, mai ales atunci când acest eveniment se petrece pentru prima data.
Copiii din clasa a III-a B, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, au primit acest har sub calauzirea PS Virgil Bercea, duminica, 9 iunie 2013, la Biserica cu hramul „Schimbarea la fata”, din Oradea.
Vremea însorita si frumoasa gradina a bisericii au oferit un cadru minunat pentru înaltarea sufleteasca ce se prefigura. Evenimentul a debutat cu o procesiune la care au luat parte copiii însotiti de Preasfintia Sa Episcopul Virgil Bercea, preoti si învatatoare. Sfânta Liturghie ce a urmat a reunit familiile, profesori si colegi de scoala, invitati si credinciosi, care au tinut sa le fie alaturi.
Vadit emotionati si animati de dorinta de a se ridica la înaltimea evenimentului, copiii au animat Liturghia, rostind cu convingere rugaciuni si înaltând imnuri învatate special pentru aceasta ocazie, impresionând comunitatea cu glasurile lor cristaline.
Predica rostita de Preasfintia Sa a fost un îndemn adresat parintilor de a-si accepta si iubi copiii, de a le fi alaturi atât la bine, cât si la greu, asa cum Fecioara Maria a fost alaturi de Fiul ei preaiubit.
La finalul Sfintei Liturghii, Parintele paroh Gavril Buboi a adresat un cuvânt de multumire tuturor celor care au contribuit la reusita acestui eveniment: copiilor, parintilor, învatatoarelor si preotilor colaboratori. Drept amintire, copiilor li s-au înmânat diplome si medalioane cu Maica Sfânta si Domnul Isus Cristos.
Acest eveniment a fost precedat de o intensa pregatire catehetica sub îndrumarea parintelui spiritual Paul Popa, împreuna cu d-nele învatatoare Anamaria Tirban si Andreana Brândas. În învatarea cântecelor, un rol important i-a revenit prof. Horia Marchis.
În final, dorim sa-I multumim Bunului Dumnezeu pentru harul revarsat asupra copiilor nostri si sa-L rugam sa ne fie mereu alaturi, amintindu-ne versurile:

“Vino Doamne-ntre noi
Când sunt vânturi si ploi,
Ca si-atunci când suntem fericiti.
Da-ne pace si har,
Caci muncim în zadar,
De nu suntem de Tine ocrotiti.”