„Sâmbata, 1 iunie 2013, la Liceul “Don Orione” din Oradea, a avut loc Întâlnirea Eparhiala a Copiilor.
Tema întâlnirii din acest an, a fost: “Veniti sa cântam cu veselie Domnului”!
Cei peste 900 de copii, împreuna cu preotii, dascalii, coordonatorii si animatorii care i-au însotit au cântat cu bucurie Domnului prin cântece, dansuri, jocuri, dar mai ales prin celebrarea Sfintei Liturghii.
Programul zilei a început cu primirea participantilor, apoi a continuat cu Sfânta Liturghie, celebrata de Parintele Florian Gui, Vicarul General al Episcopiei Greco Catolice din Oradea, împreuna cu peste 30 de preoti care au însotit grupurile prezente.
În cuvântul de învatatura Pr. Florian a multumit copiilor pentru ca de ziua lor au ales sa-L laude pe Domnul prin rugaciune, cântece si jocuri, si în scelas timp a explicat ce este Întâlnirea Eparhiala a Copiilor – o întâlnire cu Isus, transmitând totodata salutul si binecuvântarea Preasfintitului Virgil pentru fiecare dintre cei prezenti si familiile lor. „În aceasta zi in care este sarbatorita ziua copiilor sub diferite forme: iesiri cu clasa, excursii, vizite turistice, concursuri… Cu siguranta toti se simt bine acolo unde sunt, dar voi, voi sunteti extraordinari pentru ca ati ales ca înaintea partii recreative, care va fi dupa terminarea Sfintei Liturghii si prânz, sa fiti uniti în rugaciune aducând astfel lauda si multumire lui Dumnezeu pentru toate harurile revarsate peste voi în acest an scolar. Azi este o bucurie mare pentru noi – preoti, educatori si parinti – sa fim alaturi de voi la aceasta Întâlnire Eparhiala a Copiilor.”
Dupa Sfânta Liturghie, copiii au servit masa si au continuat cu programul recreativ (cântece, dansuri, jocuri…). Acesta a fost pregatit de catre animatorii si voluntarii de la Oratoriu-Scout-Liceul “Don Orione”, Oratoriul “Maria Imaculata”, Colegiul “Sfânta Familie”, Grupul “Alegria” de la Manastira Franciscana si ASTRU.
O parte a programului s-a desfasurat sub forma de concurs între participantii din protopopiate, iar la sfârsitul întâlnirii au fost premiati cei mai buni.
La final Pr. Paul responsabil cu Birolul Pastoral a multumit copiilor prezenti precum si gazdelor întâlnirii, Comunitatii “Don Orione”- Pr. Mihai Fecheta si Pr. Vicar Florian Gui, Fratele Francisc, colaboratorilor Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenti, preotilor, dascalilor, si tuturor celor care au acceptat invitatia la o zi de joc, veselie si cântec.
Multumiri speciale mai ales prin rugaciune tuturor binefacatorilor care au sustinut acest eveniment deosebit, în mod particular Consiliului Judetean Bihor
Multumim înca odata Domnului pentru aceasta zi minunata si însorita în care împreuna am putut sa-L preamarim cu bucurie si veselie prin vocile îngeresti ale copiilor.

Impresii ale copiilor participanti la eveniment
Copilaria este o comoara incapabila sa dispara. Suntem copii atâta timp cât parintii nostii sunt în viata. Aceasta zi a reusit sa pastreze vie aceasta perioada si totodata sa aduca în sufletul celor mari nostalgia si gândurile gingasiei. Împreuna am reusit sa ne rugam, sa ne distram si sa fim mândri ca putem spune: „Suntem copii!” (Nicoleta, Ionut si Madalina, OMI Oradea)
Aceasta zi a fost foarte frumoasa pentru ca am fost toti impreuna, ne-am rugat si i-am cântat lui Isus, iar prin aceasta bucurie a noastra am aratat tuturor ca Isus este viu. (Adelina din Zalau)
Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la aceasta întâlnire eparhiala a copiilor.
A fost o zi plina de zâmbete fericite de la sute de copiii. (Bogdan din Zalau)
A fost o zi relaxanta si distractiva. Sunt încântata ca am participat. (Moro Robcata din Beius)
Ma bucur mult ca azi am fost aici prezenta, si ca ne-am putut ruga împreuna. Este o zi frumoasa! (Simona din Silindru)
Aceasta zi reprezenta pentru noi o ocazie de a socializa, de a ne distra si de a-l descoperi pe Domnul! (Diana si Carina din Marghita)
Ziua de astazi este pentru noi cea mai frumoasa, fiind ziua copilului. Suntem bucurosi ca am luat locul întâi la aceasta întâlnire pe care am trait-o cu bucurie. Asteptam cu nerabdare întâlnirea de anul viitor! (Copii din Plopis)
Mie mi-au placut jocurile, iar aceasta zi a însemnat foarte mult pentru mine deoarece totii copii au fost uniti si am stat împreuna. (Liana si Teodora, Grupul Dominic Savio)
Aceasta zi m-a facut fericita si am avut ocazia sa cunosc multi copii. (Catalina si Ester, Grupul Dominic Savio)
Iubire! Credinta! Bucurie! Speranta! (Carla Marin, Grupul Dominic Savio)