„Miercuri 17 aprilie a.c., a avut loc întâlnirea preotilor din Protopopiatul Greco-Catolic Simleu-Silvaniei cu P.S. Virgil Bercea si membri ai Biroului Pastoral pentru Laici ai Eparhiei Greco-Catolice de Oradea. Întâlnirea a început în jurul orelor 10 cu rugaciunea Sfinxului de la Badacin – Iuliu Maniu, urmata de salutul Preasfintiei Sale adresat preotilor prezenti la întâlnire.
Parintele Protopop Nicolae Bodea a continuat cu o scurta meditatie asupra textului din Evanghelia Sfântului Ioan ( cap. 17,6-19), subliniind ancorarea preotilor în credinta si unitate. Mântuitorul a transmis apostolilor o misiune unitara iar preotii, ca si urmasi ai lui Hristos, trebuie sa ramâna uniti în adevar. Hristos doreste asadar unitatea – cea care poate fi savârsita de mai multi, pe când dezbinarea o savârseste numai unul – diavolul. Unitatea pe care preotul trebuie sa o propovaduiasca este o unitate extinsa la toti, în jurul Cuvântului întrupat. Preotul nu trebuie sa-si reverse iubirea si slujirea pentru binele propriu, ci trebuie sa fie implicat activ pentru toti, pastrându-si onestitatea si demnitatea. În acelasi timp, rugaciunea lui Isus pentru ucenicii Sai subliniaza si o oarecare privire în profunzime pe care si preotul trebuie sa si-o dezvolte.
Ca si puncte de meditat, pr. Bodea ridica problema raportului personal al preotului cu Dumnezeu, cu Biserica dar si cu lumea.
În continuarea întâlnirii fiecare dintre preotii parohi au prezentat stadiul actual al parohiilor pe care le au în slujire, obiective, viata catehetica, liturgica si caritativa a comunitatii, precum si anumite activitati culturale ce se desfasoara anual.
La sfârsitul întâlnirii PS Virgil a dat preotilor câteva sfaturi liturgice si pastorale, precum si binecuvântarea arhiereasca pentru toate comunitatile Eparhiei.