„Doar iubirea va salva lumea!”

Sf. Luigi Orione

Joi, 21 martie 2013 în sala de sport al Liceului „Don Orione” din Oradea, Asociatia „Down” Oradea a sarbatorit Ziua Mondiala a Sindromului Down.
Alaturi de noi am avut si personalitati precum: d-na Senator Rozália Biró, care a adus câte o mica surpriza participantilor, d-nul Viceprimar Ovidiu Muresan si d-na Director General al ASCO, Arina Mos.
În cuvântul sau de învatatura, Paritele Mihai a folosit un termometru facând aceasta comparatie: asa cum termometrul ajuta sa masuram temperatura corpului pentru a constata daca suntem sanatosi sau nu, în mod asemanator termometrul cu care putem sa masuram daca societatea, biserica, scoala si familia sunt sanatoase sau bolnave, este iubirea si grija fata de voi dragi sarbatoriti.
Cu aceasta ocazie am organizat un Concurs Sportiv. Acest concurs a ajuns în acest an la a VI-a editie.
Tinerii de la Centrul de zi „Iedera” al Asociatiei „Down” Oradea, copiii si elevii cu Sindrom Down din familii, gradinite si scoli din Oradea si judet au sarbatorit alaturi de invitatii nostri de la: – Centrul de Zi de la AHP, SOS Autism Bihor, DGASPC Bihor, Asociatia „Alsterdorf”, Fundatia Scleroza Multipla Bihor, Centrul de Recuperare – Bratca, Asociatia Filantropia Oradea.
Dupa deschiderea festiva la care s-a prezentat filmul creat de Down Syndrome International cu ocazia zilei mondiale a sindromului Down si o scurta sceneta din povestea „Cenusareasa” prezentata de tinerii de la Centrul de zi „Iedera”, a început concursul.
La concursul sportiv organizat cu aceasta ocazie au participat 81 de sportivi cu diverse dizabilitati. În derularea evenimentului si-au adus aportul un numar de peste 64 de voluntari: studenti de la Universitatea din Oradea Facultatea de Geografie, Turism si Sport, Departamentul de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie, elevi de la Colegiul National „Mihai Eminesu”, profesori, elevi de la Liceul „Don Orione”, parinti, etc.
Sponsorii evenimentului au fost: SC Temamat SRL si SC Borbob Prod SRL.
Partenerii nostri au fost: Liceul „Don Orione” Oradea, Universitatea din Oradea – Facultatea de Geografie, Turism si Sport, Departamentul de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie, Manastirea Franciscana „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, Administratia Sociala Comunitara Oradea – ASCO, CUVCO – Centrul Unic de Voluntariat, Fundatia „Special Olympics România”.