„Data de 17 martie 2013 va ramâne în istoria satului Sarsig una memorabila, deoarece în aceasta zi am avut onoarea de a-l primi în parohia noastra pe PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. Astfel, s-a savarsit prima Sfânta Liturghie arhiereasca dupa mai bine de 64 de ani în care am fost privati de a celebra sfintele slujbe în biserica aceasta, fiind în posesia cultului ortodox.
La Sfânta Liturghie au mai concelebrat, pe lânga pr. Zorel Miclaus, protopop de Marghita si ceilalti preoti din protopopiatul de Marghita: Demian Gheorghe Lit, Simon Adrian Cioara, Gheorghe Dat, Vasile Todean, Gabriel Vana, Gheorghe Seica precum si preotul paroh de Sarsig – Florin Ghiulai. Au mai fost invitati, ca „fii adoptivi” ai parohiei noastre pr. Marius Obreja si pr. Vasile Soptea iar din partea Manastirii Franciscane pr. Mihai Blajut.
În cadrul Sfintei Liturghii au fost acordate doua distinctii: o diploma de onoare si un rozar a fost acordat celei care, peste sapte ani ne-a fost gazda în casa careia a fost celebrata Sfânta Liturghie – doamna Floare Pontos de 93 de ani, pe chipul careia sa putut citi, la întâlnirea cu PS Virgil, o puternica emotie si preotului paroh crucea pectorala, aducandu-i-se aminte de toate îndatoririle care deriva din acesasta distinctie.
La Sfanta Liturghie au fost prezenti peste 230 de persoane care au asistat cu emotie la aceasta lucrare în via Domnului. Dupa slujba credinciosii parohiei Sarsig au pregatit o agapa pentru toti cei prezenti.
Multumim lui Dumnezeu pentru toate câte ne-a dat si speram ca aceasta vizita a Preasfintitului Virgil în parohia noastra sa fie doar începutul, dorind ca asemenea vizite sa fie cât mai dese, avându-l în mijlocul nostru în pace întreg îndelungat în zile, drept învatând cuvantul adevarului. Amin.