„Caritas Eparhial Oradea a organizat sâmbata, 09.03.2013, o întâlnire a voluntarilor care vin si dau o mâna de ajutor la Centrul Social.
Întâlnirea a avut loc la Centrul Social Maria Rosa si au participat un numar de 32 de voluntari. Asistentul social, Gherasim Ioana, a reamintit voluntarilor în ce consta munca asistentului social cu beneficiarii nostri si, totodata, care este importanta voluntarului în Caritas.
Apoi avut loc un moment de formare si de împartasire pe tema voluntariatului. Fiecare voluntar s-a prezentat si s-au format doua grupuri. Tema discutiei a fost „De ce fac voluntariat?”. O voluntara a spus: „Mâinile care ajuta sunt mai sfinte decât mâinile care se roaga”, o alta voluntara: “Caritas este locul unde este nevoie de ajutor, unde voluntarii prin munca si prin daruirea lor sufleteasca pot sa schimbe ceva, pot oferi macar un zâmbet si o vorba buna celui aflat într-un impas adica aproapelui nostru”.
Animatorii grupurilor au concluzionat ca voluntarii vin la Caritas din dragoste. La sfârsitul întâlnirii pr. Vasile Soptea a prezentat o parabola din Evanghelie (Marcu cap. II v. 1-5), scotând în evidenta asemanarea dintre cele patru persoane care transporta un slabanog si care fac tot posibilul sa fie ajutat de Isus, chiar sa sparga si acoperisul casei, si voluntarii de la Caritas care încearca si ei sa duca „slabanogul” în fata bunatatii.
Întâlnirea s-a încheiat cu o mica agapa frateasca oferita de cantina Centrului Social Maria Rosa pentru doamnele si domnisoarele care cu o zi în urma au sarbatorit Ziua Femeii.
Le multumim tuturor pentru implicarea si timpul oferit Asociatiei Caritas Eparhial Oradea.