„Unul din scopurile parohiei greco-catolice Sf. Cruce din Bologna este aceea de a ajuta seminaristii greco-catolici care au terminat studiile sa faca o experienta pastorala în diferite parohii si asociatii crestine din Bologna în vederea pregatirii pentru diaconat si preotie.
Ipodiaconul Dorin Stefanut q terminat studiile teologice la Venetia si de anul trecut 2013, din iunie este la Bologna locuind împreuna cu alti tineri italieni, albanezi, africani în parohia Sant’Antonio di Savena, parohie care are o carisma particulara pentru formarea tinerilor si trimiterea lor în misiune în diferite tari ale lumii.
Parintele protopop Marinel Muresan împreuna cu don Mario Zacchini au considerat important ca ipodiaconul Dorin Stefanut sa faca o experienta pastorala în Croatia împreuna cu alti tineri italieni care cauta sa-si descopere vocatia si sunt dispusi sa dedice viata lor în slujba celor nevoiasi. Dupa o pregatire de câteva saptamâni la centrul International din Rimini ipodiaconul Dorin Stefanut va pleca în Croatia.
Parintele Marinel Muresan împreuna cu comunitatea i-a multumit ipodiaconului Dorin Stefanut pentru implicarea in activitatile parohiei si a Asociatiei Betania si îi ureaza o experienta plina de roade spirituale, care urmeaza sa le puna în practica în viata parohiei din Bologna.
Sigur ca pentru mine, dupa o experienta de sase luni la Caritasul din Rimini împreuna cu Catalin Burdas, aici la Bologna singur fara Dorin… Oricum îi urez din tot sufletul binecuvântari de la Domnul si împreuna cu comunitatea îl sustinem cu rugaciunea.
Sursa:http://www.bru-italia.eu