Câteva sute de elevi au luat parte vineri, 25 ian. a.c., la un târg gastronomic organizat special pentru ei, în sala festiva a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu". În schimbul unei sume modice, acestia au putut sa guste din bunatati si sa contribuie la dotarea laboratorului de chimie si la bugetul Consiliului Elevilor.
Pentru ca vor sa îsi înlocuiasca mamele în bucatarie, din pasiune sau pur si simplu din curiozitate, în jur de 30 de elevi (majoritatea fete) au umplut mesele din sala festiva a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" cu fel de fel de bunatati. De la prajituri si sandviciuri si pâna la chiftelute sau snitele, tinerii au aratat ca bucataria româneasca nu le este straina si ca stiu sa fie uniti atunci când este nevoie de ei. "Cea de-a XI-a editie a Târgului a fost realizata sub îndrumarea doamnelor profesoare Monica Blaga si Monica Nica si a directorului adjunct Rodica Muresan. Elevii au realizat toate aceste bunatati cu ajutorul parintilor, banii strânsi din vânzarea lor (un leu portia) vor fi folositi pentru dotarea laboratorului de chimie si pentru bugetul Consiliului Elevilor. Urmatoarea editie va fi organizata pe 9 mai, de Ziua Europei", a spus Daniel Cord, vicepresedintele Consiliului Elevilor.
Bunatati de soi
Elevele au avut pentru prima data ocazia sa vada cât de bune sunt retetele pe care le-au învatat de la parinti sau de la prieteni si sa schimbe cu alte colege pareri cu privire la gatit. "Mâncarea este sigur buna pentru ca este reteta mamei mele si nu este prima data când gatesc acest fel de mâncare. Târgul mi se pare o idee buna, mai ales ca îl facem în scop caritabil", a spus Alexandra Stefan, eleva în clasa a XI-a. De aceeasi parere a fost si Brigitta Barkoczi, din clasa a IX-a: "Am participat si la editiile precedente pentru ca ma pasioneaza gatitul si vreau sa învat sa fac mâncare". Una dintre preocuparile pe care le-au avut, în mod cert, toate elevele a fost sa gaseasca un numitor comun între aspectul bucatelor si gustul lor. "Eu am gatit ceva usor care sa fie si bun, si sa arate si bine. De obicei, la acest târg se faceau mâncaruri traditonale din mai multe tari, dar este bine si asa pentru ca sunt o multime de bunatati românesti pe care le putem descoperi", a spus Diana Bota, eleva în clasa a IX-a. Târgul a fost "condimentat" cu un spectacol folcloric de muzica si dans care i-a avut în prim plan pe elevii din clasele IX-XI.