„În dupa amiaza zilei de miercuri, 5 decembrie, în a doua editie a campaniei “Dar din dar se face rai”, la Mos Nicolae a înmânat donatiile adunate de Asociatiile “Ave Miriam” si “Aegis Ephebum” locuitorilor Casei de copii “Sfânta Treime” din localitatea Galospetreu, judetul Bihor.
Organizatorii s-au bazat pe donatiile unor firme si persoane private (produse alimentare nealterabile ) si ce s-a adunat la scoli (haine, jucarii). Pe vechia curie a familiei Frater ardea deja lumina de sarbatoare, iar în casa 26 de copii asteptau musafirii cu un program format din poezii si cântece.
Conducatoarea casei, Kosza Erzsébet, ne-a informat ca, actualmente în casa sunt 26 de copii din care 17 fete si 9 baieti cu vârste între 3 si 15 ani. Ei sunt din Valea lui Mihai, Curtuiseni, Sacueni, Simian si Petresti (jud. Satu Mare).
Dupa program, Mos Nicolae a împartit cadourile personalizate care contineau rechizite scolare si dulciuri, organizatorii primind anterior o lista cu numele copiilor prezenti ca sa se poata pregati adecvat.
Pâna când copiii au desfacut cadourile, cei mai mari împreuna cu organizatorii au adus în casa donatiile pentru traiul zilnic.
Ca si cuvânt de încheiere as vrea sa împartasesc un text pe care l-am vazut pe peretele casei de copii si care, chiar daca este destinat copiiilor, totusi este o tema de meditat pentru adulti: “Alimentele nu trebuie iubite ci mâncate! Trebuie sa ne iubim, nu sa ne mâncam!” (Traducerea: Carmen Zima)