„Luni, 29 octombrie, au aparut manualele de religie greco-catolica pentru clasele a VII-a si a VIII-a. Manualele au fost tiparite în conditii grafice deosebite la Editura „Galaxia Gutenberg”, cu sprijinul Preasfintitului Virgil Bercea, Presedintele Comisiei Sinodale pentru Educatie Catolica din cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica. Ambele manuale au fost elaborate în conformitate cu programa scolara aflata în vigoare si aprobata de Ministerul Educatiei. Autorii sunt Nicoleta si Sorin Martian, cadre didactice la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, respectiv Facultatea de Teologie Greco-Catolica, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.
Manualul pentru clasa a VII-a studiaza Istoria Bisericii si este structurat în sapte capitole: Oameni ai credintei în mijlocul lumii, Separarea Bisericii, Reforma Bisericii din Occident, Biserica în secolele XVII-XVIII, Biserica în lumea contemporana si Biserica Greco-Catolica din România.
Manualul pentru clasa a VIII-a reda notiuni de Catehism si este structurat la rândul lui în opt capitole: Cred în Dumnezeu Tatal, Cred în Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Cred în Spiritul Sfânt, Cred în Sfânta Biserica, Cred în iertarea pacatelor, Cred în învierea mortilor, Cred în viata vesnica si Maria, mama lui Cristos si a Bisericii.
Manualele vor fi distribuite prin intermediul departamentelor de învatamânt din cadrul fiecarei episcopii. De asemenea, vor fi postate pe situl profesorilor de religie greco-catolica: http://www.profesorreligie.ro
La ora actuala, învatamântul greco-catolic primar si gimnazial dispune de manualele de religie pentru clasele I-VIII, iar ciclul liceal de manualul pentru clasa a XI-a. Urmeaza ca în cel mai scurt timp posibil sa fie finalizate si manualele de religie pentru clasele IX, X si XII.