„Sâmbata, 18 august 2012, a avut loc la Oradea Întâlnirea de 10 ani a absolventilor Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea.
Studentii din promotia 2002 au fost prima generatie care si-au finalizat studiile teologice la Departamentului Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Pentru a marca aceasta aniversare si a-i aduce multumire lui Dumnezeu, momentul festiv a debutat în capela Seminarului cu celebrarea Sfintei Liturghii împreuna cu Preasfintia Sa, Virgil Bercea, episcop de Oradea si decan al Facultatii de Teologie. Dintre cei 14 fosti studenti, 9 au fost hirotoniti pe parcursul acestor ani, iar trei preoti – Cristian Coste, Zorel Zima si Dumitru Petrovan – si-au aniversat anticipat si 10 ani de la hirotonirea întru preotie (25 aug. / 14 sep. 2002).
În cuvântul sau de învatatura si salut, P.S. Virgil a subliniat importanta si valoarea daruirii celui chemat în slujba lui Dumnezeu si a salutat aceasta dorinta de comuniune aniversara.
Dupa celebrarea liturgica în capela, participantii s-au reunit la „ora de dirigentie”, condusa de P.S. Virgil, pentru a se saluta, a-si depana amintirile si a-si împartasi bucuriile si realizarile din acesti 10 ani. Dintre cei 14 absolventi au reusit sa participe 9 persoane (pr. Cristian Coste, Alexandru Demeter, pr. Alexandru Dragos, Lucian Les, pr. Cristian Pop, Alin Pater, pr. Catalin Pop, pr. Dumitru Petrovan, pr. Zorel Zima). Alaturi de ei au fost profesorii pr. Cornel Dârle, pr. Ovidiu Horea Pop si Blaga Mihoc, respectiv familiile sarbatoritilor. Punctul final al aniversarii a fost agapa frateasca si gustoasa din incinta cantinei Seminarului.