„Duminica, 12 august 2012, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, în cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii a Sfântului Ioan Gura de Aur, celebrate de Preasfintia Sa Virgil Bercea, a avut loc slujba primirii schimei monahale pentru fratii Radu (Ciortea) si Grigorie (Borzos), de acum monahi ai Eparhiei de Oradea.
Prin acest ritual, fratii au asumat starea monahala definitiva, punându-si întreaga lor viata în slujba Domnului nostru Isus Hristos. Ei au fost consacrati printr-un ritual care îsi are originea în cel al botezului. De acum, constituiti în aceasta stare, fratii vor avea ca si obligatie îndumnezeirea prin intermediul rugaciunii neîncetate, exercitiul virtutilor, convertirea inimii si observarea în mod fidel a celor trei virtuti monahale: saracia, curatia si ascultarea.
Cu aceasta ocazie au fost prezenti Preacuviosul Parinte Innocenzo Gargano, care i-a format pe cei doi frati la Roma în Manastirea Papei Grigorie Dialogul si, de asemenea, Preacuviosul Parinte Arhimandrit Cornel Dîrle, alaturi de mai multi parinti si frati. Dupa slujba, a avut loc o agapa fraterna desfasurata în cantina Seminarului Teologic.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru aceste doua vocatii si rugam pe Maica Sfânta sa ne ocroteasca cu ale ei sfinte rugaciuni.