„Sâmbata, 30 iunie a.c., la Valcau de Jos, Judetul Salaj, a avut loc Întâlnirea Copiilor si Tinerilor din Protopopiatul Simleu Silvaniei. Au fost prezenti în jur de 130 de copii si tineri din parohiile: Badacin, Bobota, Camar, Cehei, Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus, Sumal, Drighiu, Halmasd, Iaz, Marca, Plopis, Port, Valcau de Jos, Valcau de Sus, Sâg si Simleu Silvaniei, însotiti de preoti sau de animatori.
Din partea Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea au fost prezenti Veridiana Ghiurca si Vlad Hiris, iar din partea Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, un grup constituit din cinci clovni.
Grupurile au sosit la biserica din Valcau de Jos în jurul orei 9:00. De la ora 10:00 s-a desfasurat Sfânta Liturghie, raspunsurile fiind date de toti cei prezenti. Au concelebrat preotii din protopopiatul nostru, iar cuvântul de învatatura a fost rostit de catre parintele protopop Nicolae Bodea. Acesta a conturat un mesaj pe întelesul celor mai mici, pornind de la parabola fiului risipitor sau, mai bine zis, a tatalui îndurator. Pornind de aici, parintele le-a vorbit tinerilor despre calitatea de fii, atât ai parintilor nostri trupesti, cât si ai lui Dumnezeu, îndemnându-i sa se transpuna în situatia acelui tata si a acelui fiu. De asemenea, prin intermediul unor istorioare, parintele le-a explicat celor mici atributele sfinteniei, dupa modelul pe care i-l cerea Sfântul Ioan Bosco micutului Dominic Savio, devenit si el sfânt: bucuria, daruirea si ajutarea celorlalti.
Dupa Sfânta Liturghie, comunitatea greco-catolica din Valcau de Jos a oferit prânzul la Caminul Cultural din localitate, iar în continuare cei prezenti s-au deplasat la scoala, unde au avut loc, pentru circa doua ore, activitati recreative, jocuri si întreceri conduse de cei doi animatori de la Biroul Pastoral. Spre sfârsitul activitatilor si-au facut simtita prezenta grupul de clovni al Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, în compania carora cei mici s-au simtit exceptional.
În numele Protopopiatului Greco-Catolic Simleu Silvaniei aducem cele mai calde multumiri pentru foarte buna reusita a acestui eveniment tuturor preotilor care s-au implicat în popularizarea sa în cadrul parohiilor, Biroului Pastoral si Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, în special credinciosilor din Valacu de Jos în frunte cu parintele paroh George Chis, administratiei locale si conducerii Scolii Generale din Valcau de Jos, prin bunavointa carora am putut sa ne desfasuram activitatile în cele mai bune conditii.
Bunul Dumnezeu sa ocroteasca copilaria si tineretea, sa ne ajute sa ni le pastram în suflet pentru toata viata!