„Vineri, 1 iunie 2012, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, prichindeii din Valea lui Mihai au avut parte de multe surprize oferite de Asociatia “Ave Miriam”.
Începând cu ora 16, copiii, costumati în diferite personaje au intrat în noul centru de socializare si recreere, pregatit prin grija asociatiei. Dupa dans si voie buna, micutii au fost invitati sa-si prezinte costumatiile. Imaginatia lor si ajutorul parintilor în a-i costuma, au fost rasplatite cu diferite gustari si dulciuri, fiecare concurent fiind premiat pentru participare. Toate acestea au putut fi relizate cu sprijinul Caritas Eparhial Oradea, Parohiei Greco-Catolice Valea lui Mihai si a Reviltrade SRL.
Suntem fericiti ca am reusit sa cream un astfel de centru crestin de spiritualizare si recreere a copiiilor. Fiecare parinte doreste sa ofere copilului sau o educatie morala buna. Noi încercam sa venim în sprijinul lor prin acest oratoriu si prin activitatile pe care le organizam.
Acesta a fost si motivul pentru care am transformat fosta capela greco-catolica din Valea lui Mihai într-un oratoriu functional, prin proiectul intitulat “Un colt de rai pentru îngerasi”. Astfel s-a reusit amenajarea unei sali, dotarea centrul cu un grup sanitar si a unei terase de vara pentru activitatile din curte. Ne-au fost alaturi, recunoscând importanta “investitiei” în mica si tânara generatie, domni generosi precum Pavel Valerian, Radu Târle, Kovacs Zoltan, prin ARA Shoes România, Consiliul Judetean Bihor si Primaria orasului Valea lui Mihai. Chiar daca fondurile sunt epuizate si centrul are nevoie de continuarea renovarilor (pentru a asigura o sala alaturata si de dotari electro-tehnice, materiale didactice, finisaje exterioare din cauza restructurarii spatiului), dorim sa demaram un program zilnic educational si recreativ pe perioada vacantei.
“Copilul este aidoma albinei care aduna nectarul pentru a face miere. Copilul preface totul în miere”. În acest “colt de rai” îi îndrumam înspre cele mai alese flori!
Urarea noastra catre toti copiii (si celor în suflet): “Bucurati-va mereu în Domnul”.