„În Duminica a 22-a dupa Rusalii, în Parohia Româna Unita cu Roma din Venetia-Mestre parintele Vasile Barbolovici a savârsit Sfânta Liturghie si Parastasul de obste întru pomenirea tuturor raposatilor.
Duminica este ziua comuniunii fraterne si a iubirii în Hristos. Întru aceasta iubire milostiva, daruitoare, izvorâtoare de viata si nemurire suntem chemati fiecare dintre noi sa traim. Aducând la altar pomelnicele în care i-au cuprins pe cei dragi trecuti din aceasta lume credinciosii au purtat înaintea lui Dumnezeu, fiecare în parte, aceasta dragoste care reuseste sa treaca peste bariera timpului si a mortii.
Aceasta este speranta întru care îi încredintam lui Dumnezeu, prin rugaciunile Bisericii pe cei raposati ai nostri. Pentru aceasta în ziua Domnului ne-am adunat români din diferite parti ale tarii, din Maramures, Moldova, Banat, Muntenia si Republica Moldova spre a împlini dimpreuna o rânduiala stramoseasca, spre a ridica parastas, pentru cei care ne-au fost parinti, frati, soti, prieteni, apropiati.
I-am pomenit dimpreuna cu parintele Vasile pe toti acestia stiind ca Isus este cu adevarat asa cum spune ecfonisul, învierea si viata si odihna robilor sai.
Dupa Parastas a urmat si o agapa frateasca în care ne-am unit în jurul bucatelor bogat pregatite de gospodinele noastre, spre a ne mai putea împartasi unii altora preocuparile, gândurile si bucuriile, spre a trai acea fratietate atât de necesara vietii crestine.
A fost o Duminica binecuvântata, o zi în care am trait din nou acel dar al mergerii pe drum dimpreuna, acel dar care da frumusete si sens lumii.